Information angående polisinsats på Mackleanskolan

I samband med dagens Plojfotografering för åk 9, hade en elev klätt ut sig till maskerad SWAT-polis med automatvapen.

En medborgare såg den maskerade eleven på byn, och ringde polis.

Polisens ledningscentral skickade ut insatsstyrkan och alla tillgängliga resurser i närområdet.

Polisens ledningscentral tog kontakt med Rektor som kunde meddela att den maskerade kunde vara en utklädd elev.

Samtliga skolor och förskolor informerades och en inlåsning förbereddes. Inom 10 min kunde personal på Mackleanskolan ta hand om den maskerade eleven och informera insatsstyrkan.
Inom 15 min hade polisen avblåst insatsen och samtliga skolor fick informationen.

Under dagen genomför skolan information till elever och vårdnadshavare. Berörda vårdnadshavare har haft samtal på skolan.

Våra rutiner har fungerat, och vi tackar anmälaren och polisen för deras insats.

Med vänlig hälsning,

Mattias Liedholm