Skurup 2019-02-28

Brev från rektor

Kära elev och förälder på Mackleanskolan,

Min förhoppning är att ni njuter av de sista dagarnas väderomslag, och att ni uppskattar det hårda arbete min personal utför varje dag för att våra ungdomar ska nå så långt som möjligt mot sina framtida drömmar.

Jag skriver till er för att informera om några förändringar som vi genomfört, och kommer att genomföra, på Mackleanskolan.

1. Först och främst har vi ett nytt schema från denna veckan. Förändringarna är inte så stora, men det är viktigt att eleverna tar upp eventuella problem på klassens mentorstid.

2. OPLL finns inte för längre för alla klasser, istället har vi infört

3. Målpass som är obligatoriska. Målpassen är stöd/läxhjälp i olika ämnen som genomförs av undervisande lärare. På mentorstiden presenteras veckans målpass, och eleverna väljer vilka målpass de ska gå på.

4. I början av mars öppnar vårt nya Kompetenscentrum. Kompetenscentrumet ligger i biblioteket och är bemannat under hela skoldagen (i början mån-tors, i förlängningen hela veckan). Elever är välkomna för stöd/läxhjälp i kompetenscentrumet, och elever som av någon anledning inte kan deltaga i ordinarie undervisning kan skickas till kompetenscentrum (då obligatoriskt).

5. För att elever och vårdnadshavare lätt ska kunna se elevens planering så förtydligar vi att alla skoluppgifter ska skrivas in i Classroom av undervisande lärare. Det blir då enkelt för er hemma att be er ungdom att logga in på sitt Classroom och välja ”uppgifter”, vilka då visas sammanställt.

6. Lovskola i matematik, engelska, och svenska erbjöds på Sportlovet. Även på påsklovet kommer vi att erbjuda lovskola.

7. Vi vill komma igång med vårt Föräldraråd, därav bjuder vi in till ett första möte onsdagen 190313 klockan 17:30. Ni föräldrar som redan blivit valda till klassrepresentanter förväntas komma på mötet, men även andra föräldrar som vill vara aktiva i föräldrarådet är välkomna.

Ni som har frågor är alltid välkomna till oss i Skolledningen. Vi välkomnar alltid också er föräldrar att delta i skoldagen, det enda ni behöver göra är att anmäla till mentor minst en (1) dag innan.

Med vänlig hälsning,

Mattias Liedholm