Ditt skolval

Regler för skolval till årskurs 7

Skurups kommun placerar eleverna, så långt det är möjligt, enligt vårdnadshavarnas önskemål. Vårt andra urvalskriterium är syskonförtur därefter är det kortaste avståndet fågelvägen mellan hemmet och skolan som avgör. Syskonförtur omfattar även barn som inte är biologiska syskon, men boende i samma hushåll och folkbokförda på samma adress. Syskonet som går på den sökta skolan, måste ha en placering på skolan under innevarande och kommande läsår för att syskonförtur skall gälla.

Informationskväll inför årskurs 7

Välkommen på informationskväll om valet till årskurs 7 den 6/2 kl. 18.30-19.30 i Rutgerskolans aula. Där träffar du rektorer, förvaltningsledning och representanter för MFF-akademin. Ingen föranmälan krävs.

Du som är vårdnadshavare till barn i Skurups kommun som ska börja i årskurs 7 i kommunal grundskola hösten 2019 ska göra ett skolval. I din brevlåda eller via ditt barn kommer information och valblankett som ska skickas till önskad skola senast 14/2.

Denna text är hämtad från Skurup.se hemsidan följ länk här nedan