Nu är det dags för en ny friluftsdag och temat denna gång är friluftsliv och vandring. Friluftsliv kräver planering. Planering gör det både säkrare och roligare att vara ute i naturen.

Målet med dagen är att alla elever ska kunna packa sin egen ryggsäck med rätt utrustning och mat, även ha rätt kläder på sig utifrån väderlek plus att kunna tillaga sin egen mat i skogen.

Onsdagen den 20/9 kl. 8.30 kommer alla elever i årskurs 9 att vandra cirka 12 kilometer. Eleverna startar i sitt klassrum och blir avprickade, därefter går klassen tillsammans med sin ledare till restaurang Rutger och packar ner sin lunch i sin medhavda matlåda. Vandringen sker klassvis både till matplatsen och tillbaka till skolan. Det är en obligatorisk dag och alla ska vandra tillbaka till tåget eller skolan för att bli godkänd. Alltså inte vika av på vägen.

Packningslista:

• ryggsäck

• sittunderlag

• matlåda och bestick

• plastpåse

• vattenflaska med vatten i

• kläder efter väder

• bra vandringsskor

• karta (som du får av skolan)

• Handsprit ( Frivilligt )

Vid frågor kontakta Jennie och Sara