Annorlunda dag 15/5 grupper åk. 8

Alla grupper kommer att rotera på tre aktiviteter (1 går till 2, 2 går till 3 och när man varit på 3 roterar man till aktivitet 1 osv.):

1. bad/beachvolley,

2. brännboll bakom dammen,

3. fotbollstennis på Skurups IP/Gummifabriken.

Närvaro sker på varje aktivitet.

Hålltider:

kl. 8.20 - 9.20

kl. 10.00 -11.00

kl. 11.20 -12.20

Korv med bröd serveras 12.30 på skolgården.

Glöm inte att ta med badkläder och kläder efter väder och aktiviteter.

Grupperna sitter uppe utanför personalrummets dörr.

Hoppas på en trevlig dag! AL 8

Information till vårdnadshavare

Måndagen den 15 maj åker hela årskurs åtta på Mackleanskolan till Malmö för en aktivitetsdag. Eleverna samlas i klassrummen som vanligt 08.30, bussarna avgår 09.00. Första stopp är Big Bowl, där eleverna delas in i grupper. Efter bowlingen vidtar olika aktiviteter och övningar, t ex stadsorientering, matematiska klurigheter och annat kul. Hemfärd sker 14.00 från Malmö Central med buss, vilket innebär att vi åter är i Skurup ca 14.40.

Lunchen denna dag består av pastasallad som vi klassvis hämtar i Restaurang Rutger på morgonen. Dricka, bestick och matlåda för pastasalladen tas med hemifrån. Det kan även vara klokt att ha sköna skor och att kolla väderprognosen om paraply eller varm tröja kanske behövs.

Från skolans sida ser vi helst att eleverna åker med tillbaka till Skurup. Skulle någon vårdnadshavare föredra att eleven stannar i Malmö, önskar vi ett skriftligt meddelande om detta senast onsd 10 maj.

Vi hoppas på en trevlig, spännande och givande dag i storstaden :)

Gummifabriken

Jump Trampoline Park i Malmö
Malmös nya trampolinpark! – en ny häftig upplevelse på nära 3000 kvm! Vare sig du är nybörjare eller proffs, liten eller stor, har du möjlighet att ta del av spännande utmaningar i en social, lärorik och aktiv miljö. Vi samlas på Gummifabriken för gemensam färd till trampolinparken. Gummifabriken bjuder på resa och entré. Medgivandeblankett från målsman krävs, hämtas på Gummifabriken och lämnas senast fredagen 7/4. OBS! Begränsat antal platser!
Ålder: 13-20 år
Tid: Måndag 10/4 kl. 10.00-14.00 (samling på Gummifabriken kl. 10.00)
Plats: Jump Trampoline Park i Malmö
Övrigt: Föranmälan krävs!

Bio på Biorama
Vi promenerar gemensamt från Gummifabriken ner till kommunens lokala biograf Biorama som vi kvällen till ära har alldeles för oss själva! Utifrån era önskemål visar vi sen er favoritfilm. Medtag godis, snacks eller annat efter eget önskemål. OBS! Denna aktivitet arrangeras av Gummifabriken i samverkan med Biorama men ingår inte i Bioramas ordinarie utbud.
Tid: Tisdag 11/4 kl. 17.00-19.00
Plats: Biorama

Ystad badhus
Favorit i repris enligt era önskemål! Vi samlas på Gummifabriken för gemensam resa till Ystad. Gummifabriken bjuder på resa och entré till badhuset. Ta med badkläder och handduk samt gärna egen fika! Medgivandeblankett från målsman krävs, hämtas på Gummifabriken och lämnas senast fredagen 7/4. OBS! Begränsat antal platser! Simkunnighet krävs!
Ålder: 13-20 år
Tid: Onsdag 12/4 kl. 09.00-14.00 (samling på Gummifabriken kl. 09.00)
Plats: Ystad badhus
Övrigt: Föranmälan krävs!

Kulinarisk afton
Gummifabriken bjuder in till knytkalas där ni själva tar med er favoritmat och bidrar till Skurups grymmaste buffé. I samråd med personalen och utifrån vissa födorestriktioner skapar vi en härlig blandning av smaker från hela världen. Under kvällen bjuds vi på en mäktig livekonsert med djembetrummor samt en tillhörande workshop för dig som vill testa på själv. Kom hit och njut!
Ålder: 11-20 år (11-12 år 15.00-19.00)
Tid: Torsdag 13/4 kl. 17.00-19.00
Plats: Gummifabriken

Fritidsgården i Rydsgård

Radiostyrda bilar
Testa på att köra radisostyrda bilar på bana. Du är välkommen till Fritidsgården i Rydsgård där vi har byggt upp den grymmaste banan med de grymmaste bilarna.
Tid: Tisdag 11/4 kl. 17.30-21.00
Plats: Fritidsgården i Rydsgård

Påskpyssel
Låt fantasin och kreativiteten flöda, kom till oss, pyssla och gör något trevligt inför påsken.
Tid: Torsdag 13/4 kl. 17.30-21.00
Plats: Fritidsgården i Rydsgård

Fritidsgården i Skivarp

Påskbak och äggrullning
Vi bakar påskkakor och korar årets äggdrottning. Dekorera ditt ägg och delta i tävlingen som går av stapeln från Skivarps högsta backe!
Tid: Tisdag 11/4 kl. 18.30-21.30
Plats: Fritidsgården i Skivarp
Övrigt: Ingen föranmälan!

Här kan ni se vad klasserna i årskurs 9 har skapat i ett samarbete med Skapande skola och RGRA.

Temat är Inkludering/Integrering

9F

Påsk lovskola

Din/Er son/dotter är välkommen till lovskola på Mackleanskolan.

Lovskolan riktar sig främst till elever som behöver extra stöd och undervisningen kommer att anpassas individuellt efter varje elevs behov.

Lovskolan kommer att pågå från den 10/4 –11/42. Vi startar kl. 9 och arbetar till cirka kl. 12.00. Liten frukost kommer att erbjudas eleverna vid dagens start

Vi hoppas att ni ser detta som ett positivt erbjudande och önskar eleven hjärtligt välkommen till skolan.

Ni hittar anmälnings dokumentet om ni klickar på länken här nedan. Det går även att kontakta mentor för mer

information.

Inbjudan påsklovskola vt 17