Lära känna dag/testa padel

Den 3/10 kommer hela åk. 7 ha en aktivitetsdag. Vi kommer att göra olika aktiviteter med fokus på att lära känna varandra och träna samarbete. Stora delar av dagen är vi utomhus och vi kommer att promenera en del. Vi kommer också att få testa att spela padel i den nya hallen här i Skurup. Vi samlas klockan 8.20 (kom gärna innan från kl. 8.00) i Restaurang Rutger för en gemensam frukost. Efter vi ätit frukost packar man sin egen lunch i egen medhavd matlåda.
Medtag: Vattenflaska, matlåda, bestick, träningskläder och inomhusskor (till padel). Kom gärna ombytt i idrottskläder, tänk på att vara klädd för vädret och att ha ryggsäck samt bekväma skor när du kommer till skolan denna dag.

Vi ses! AL 7

Ni är alla hjärtligt välkomna till åttornas föräldramöte onsdagen den 26 september kl. 18:00. Vi inleder kvällen med en gemensam information i aulan på Rutgerskolan, där fältarbetarna redovisar resultatet från Öckeröenkäten och polisen informerar om sitt arbete i Skurup. Därefter fortsätter mötet i respektive hemklassrum: 8A sal: 81, 8B sal: 62, 8C sal: 63, 8D sal: 72 och 8E sal: 82. Vi beräknar att avsluta mötet vid 19.30-tiden. Om ni har några allmänna frågor kring ungdomarnas skolgång och utbildning, kan ni maila dem till oss mentorer innan mötet, dock senast måndagen den 24 september.

Anmälan till föräldramötet sker till mentorerna via mail senast måndagen den 24 september.

Kvällens agenda i hemklassrummen:

1. Information om Op/Ll- passet
  2. Samarbete mellan skolan och hemmet angående konflikter på sociala medier.
  3. Dwecks mindset; hur vi kan tänka kring inställningar till lärande.
  4. Övrig frågor

Ni är välkomna till föräldramöte för årskurs 9 den 26 september

kl 17.30 - 19.00.

Vi träffas i hemklassrummet kl 17.30

Vi kommer att informera Er om nationella prov, gymnasievalet, tider för utvecklingssamtal m.m.

Kl 18.30 samlas vi i Rutgeraulan för att få information om Öckeröprojektet.

Välkomna!

Skolledning och personal på Mackleanskolan

FAM utbildningsdag

Den 16/10 kommer alla FAM elever i åk. 7-9 åka till Malmö till Swedbank arena för en utbildningsdag.

Vi samlas 8.20 i restaurang Rutger och kommer tillbaka cirka 16.30 och att eleverna ansvarar själv för att komma hem denna dag då skolbussarna redan åkt. Kompledigt vid ett annat FAMpass komer längre fram.

FAM kläder på och matlåda, bestick, vattenflaska och kläder efter väder

Vänligen Mladen, Jack och Sara

Inbjudan till informationskväll

Vårdnadshavare till elever i åk 7 inbjuds till en informationskväll onsdagen den 29/8 med start kl 18 i Restaurang Rutger.

Kvällen inleds med information från skolledningen och presentation av arbetslaget samt personal från elevhälsan. Därefter kommer vi att samlas i klassernas respektive hemklassrum. Mentorerna kommer bland annat visa digitala verktyg såsom kalendern och Classroom och berätta om hur vi arbetar på mentorstiden. Det finns självklart även utrymme för frågor som kan ha dykt upp sedan eleverna börjat på skolan. Kvällen avslutas ca 19:30.

Varmt välkomna!

Arbetslag 7