Fotbollsuttagning - MFF akademi

Till hösten startar Prästamosseskolan och samtidigt ombildas vår fotbollsakademi (FAM) och blir en del av MFFs Fotbollsakademi.

Om du ska börja årskurs 7 till hösten och brinner för fotboll så är du välkommen på uttagningen i Nils Holgerssonhallen i Skurup den 26 mars mellan kl. 9.00-11.00.

Senast den 15 mars vill vi ha din intresseanmälan på Mackleanskolans hemsida. (mackleanskolan.se, tryck på fotbollsakademi och därefter på anmäl dig och fyll i alla uppgifter).

Vid frågor finns kontaktuppgifter på FAMs hemsidan.

Välkomna!

Lovträning - FAM Skurup

Välkommen till FAM:s lovträning. Två härliga dagar utlovas med träning och lekar. Gäller alla åldrar.

Var: Samling på Mackleanskolan Skurup vid stora ingången.
När: Måndag 18 och tisdag 19 februari kl. 10.00-12.00.

Underlag: Konstgräs, Skurups IP. (Vid dåligt väder Skurupshallen).

Material: Utekläder, fotbollsskor, benskydd, vattenflaska, ev. frukt, inneskor.

För anmälan eller mer info angående lovskolan så kontakta Mladen på 0707-188028 eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Välkomna! Jack, Sara och Mladen

FAM/Mackleanskolan

weblogo_small.png

Skurup 2019-01-28

Ja, det stämmer att skolan gjort polisanmälan om innehav mot knivlagen. Det är vår policy att alltid polisanmäla det som är ett brott i samhället oavsett var det sker. Dock har ingen på skolan känt sig hotad av förra veckan händelser.

Det som hände var två saker:

Den första händelsen var att en grupp av elever fick reda på att en annan elev hade med sig en mindre kniv till skolan. Elevgruppen tydliggjorde för eleven att det är olagligt och de beslagtog kniven och lämnade in den till expeditionen.

Den andra händelsen var att en elev, i smyg, hade tillverkat knogjärn i slöjden. Slöjdläraren upptäckte knogjärnet och eleven lämnade över knogjärnet efter uppmaning. Eleven hade dock gjort två knogjärn och han lyckades få med sig det andra knogjärnet ut från salen. Senare i korridoren ville eleven visa upp sitt knogjärn genom att slå det i väggen. Händelsen upptäcktes av personal och eleven lämnade ifrån sig även det andra knogjärnet.

Min uppfattning är att Macklenaskolan är en lugn och trygg skola. Vi har med gemensamma insatser förtydligat skolans syn på trygghet och att det som skapar otrygghet ska bort från skolan. Vår nolltolerans tillsammans med nya rutiner (ex färre öppna ytterdörrar och namnbrickor på personal och besökare) har gjort stor skillnad. Det är min övertygelse att vårt arbete är det som lagt grunden till att eleverna nu själva rapporterar om något bryter mot våra trygghetsregler.

Mattias Liedholm

Ditt skolval

Regler för skolval till årskurs 7

Skurups kommun placerar eleverna, så långt det är möjligt, enligt vårdnadshavarnas önskemål. Vårt andra urvalskriterium är syskonförtur därefter är det kortaste avståndet fågelvägen mellan hemmet och skolan som avgör. Syskonförtur omfattar även barn som inte är biologiska syskon, men boende i samma hushåll och folkbokförda på samma adress. Syskonet som går på den sökta skolan, måste ha en placering på skolan under innevarande och kommande läsår för att syskonförtur skall gälla.

Informationskväll inför årskurs 7

Välkommen på informationskväll om valet till årskurs 7 den 6/2 kl. 18.30-19.30 i Rutgerskolans aula. Där träffar du rektorer, förvaltningsledning och representanter för MFF-akademin. Ingen föranmälan krävs.

Du som är vårdnadshavare till barn i Skurups kommun som ska börja i årskurs 7 i kommunal grundskola hösten 2019 ska göra ett skolval. I din brevlåda eller via ditt barn kommer information och valblankett som ska skickas till önskad skola senast 14/2.

Denna text är hämtad från Skurup.se hemsidan följ länk här nedan

Under två dagar 11-12/12 kommer våra FAMare att spela Skol-DM i Nils Holgershallen. Kom ombytta till NH hallen i FAM kläder, glöm inte benskydd och ev. mellanmål. Första matcherna spelas kl. 9.00. Går man till final får man räkna med att dagen blir lite längre, så eget ansvar för sin hemgång.

Kom gärna och heja fram våra duktiga fotbollspelare!

Vi ses! Mladen, Jack, Jennie och Sara