Skol SM 2017

Info till killar som är uttagna att spela skol SM.

På fredag 13/10 åker vi till Ystad för att spela skol SM. Samling sker kl. 8.00 i restaurang Rutger för frukost och genomgång. Kom ombytt i FAM overaller. Vi kommer att åka tåg till Ystad och där ska vi spela 2 matcher på Sandskogens IP kl. 11.00 och 13.00. Så räkna med att dagen blir längre och att du löser din hemfärd från Skurup själv när vi är tillbaka med tåget. Vi ska möta Västervångskolan och Kunskapsskolan. Skolan står för lunch och frukt men behöver du ett extra mellanmål så packa ner det i din väska. Glöm inte benskydd och vattenflaska. Kontakta fotbollstränarna om du har frågor.

Info till tjejer som är uttagna att spela skol SM.

På måndag 16/10 spelar vi skol SM på Skurups IP. Samling sker kl. 8.00 i restaurang Rutger för frukost och genomgång. Kom ombytt i FAM overaller. Vi spelar 1 match kl. 10.00 mot Norreportskolan. Glöm inte att packa ner benskydd och vattenflaska. Kontakta fotbollstränarna om du har frågor.

Ni som inte spelar kom gärna och heja med era klasser!

Mats Andersson, netscan. Foto:” Dage Ericsson”, GT

LÄR DIG DEN VÄRLD SOM VÅRA UNGA KALLAR VARDAG!

Internet som riskmiljö – Hur kan vi skydda våra ungdomar?

Vet du vem ditt barn pratar med på nätet, eller vad ditt barn får uppleva framför skärmen både på skoltid och i det egna hemmet? Inte?

Du är inte ensam om den saken.

Vi vuxna är vana att det är vi som lär ut och visar våra barn och unga nya områden i livet. Internet är ett område där det är helt tvärt om.

Mats Andersson från företaget Netscan, Lund, håller i föreläsningen. Han har kartlagt runt 100 mötesplatser för unga på nätet.

Mats föreläsning är en resa där de vanligaste ungdomssajterna besöks och en upplevelse som både skrämmer,

förvånar och upprör.

Varmt välkomna onsdagen den 15 november 2017 i Aulan på Rutgerskolan

kl 18-19

Anmälan görs via länken: Anmälan Netscan senast måndagen den 16 oktober 2017.

Varmt välkomna!

Peter Sandén

Annorlunda dag 15/5 grupper åk. 8

Alla grupper kommer att rotera på tre aktiviteter (1 går till 2, 2 går till 3 och när man varit på 3 roterar man till aktivitet 1 osv.):

1. bad/beachvolley,

2. brännboll bakom dammen,

3. fotbollstennis på Skurups IP/Gummifabriken.

Närvaro sker på varje aktivitet.

Hålltider:

kl. 8.20 - 9.20

kl. 10.00 -11.00

kl. 11.20 -12.20

Korv med bröd serveras 12.30 på skolgården.

Glöm inte att ta med badkläder och kläder efter väder och aktiviteter.

Grupperna sitter uppe utanför personalrummets dörr.

Hoppas på en trevlig dag! AL 8

Nu är det dags för en ny friluftsdag och temat denna gång är friluftsliv och vandring. Friluftsliv kräver planering. Planering gör det både säkrare och roligare att vara ute i naturen.

Målet med dagen är att alla elever ska kunna packa sin egen ryggsäck med rätt utrustning och mat, även ha rätt kläder på sig utifrån väderlek plus att kunna tillaga sin egen mat i skogen.

Onsdagen den 20/9 kl. 8.30 kommer alla elever i årskurs 9 att vandra cirka 12 kilometer. Eleverna startar i sitt klassrum och blir avprickade, därefter går klassen tillsammans med sin ledare till restaurang Rutger och packar ner sin lunch i sin medhavda matlåda. Vandringen sker klassvis både till matplatsen och tillbaka till skolan. Det är en obligatorisk dag och alla ska vandra tillbaka till tåget eller skolan för att bli godkänd. Alltså inte vika av på vägen.

Packningslista:

• ryggsäck

• sittunderlag

• matlåda och bestick

• plastpåse

• vattenflaska med vatten i

• kläder efter väder

• bra vandringsskor

• karta (som du får av skolan)

• Handsprit ( Frivilligt )

Vid frågor kontakta Jennie och Sara

Information till vårdnadshavare

Måndagen den 15 maj åker hela årskurs åtta på Mackleanskolan till Malmö för en aktivitetsdag. Eleverna samlas i klassrummen som vanligt 08.30, bussarna avgår 09.00. Första stopp är Big Bowl, där eleverna delas in i grupper. Efter bowlingen vidtar olika aktiviteter och övningar, t ex stadsorientering, matematiska klurigheter och annat kul. Hemfärd sker 14.00 från Malmö Central med buss, vilket innebär att vi åter är i Skurup ca 14.40.

Lunchen denna dag består av pastasallad som vi klassvis hämtar i Restaurang Rutger på morgonen. Dricka, bestick och matlåda för pastasalladen tas med hemifrån. Det kan även vara klokt att ha sköna skor och att kolla väderprognosen om paraply eller varm tröja kanske behövs.

Från skolans sida ser vi helst att eleverna åker med tillbaka till Skurup. Skulle någon vårdnadshavare föredra att eleven stannar i Malmö, önskar vi ett skriftligt meddelande om detta senast onsd 10 maj.

Vi hoppas på en trevlig, spännande och givande dag i storstaden :)