Under två dagar 11-12/12 kommer våra FAMare att spela Skol-DM i Nils Holgershallen. Kom ombytta till NH hallen i FAM kläder, glöm inte benskydd och ev. mellanmål. Första matcherna spelas kl. 9.00. Går man till final får man räkna med att dagen blir lite längre, så eget ansvar för sin hemgång.

Kom gärna och heja fram våra duktiga fotbollspelare!

Vi ses! Mladen, Jack, Jennie och Sara

Onsdagen den 28/11 inbjuds elever och vårdnadshavare i åk 7 till informationskväll. Kommunens fältsekreterare Hilde Pettersson och Charlotte Mounir och kommunpolis Sara Schön kommer att prata om läget för ungdomarna i Skurup och hur vi vuxna kan hjälpa till att skapa en större trygghet. Skolkurator Linda Löwenborg kommer tillsammans med lärare från arbetslag 7 att prata om det systematiska värdegrundsarbetet i åk 7 och vad alla vuxna kan göra för att hjälpa ungdomarna att lösa konflikter på ett bra ett sätt.

Tid: kl 18:15 till ca 19:30

Plats: Rutgerskolans aula

Vi vill gärna veta hur många som kommer så att alla får plats. Därför ska man anmäla antal personer per e-post via barnets mentor.

Ni är alla hjärtligt välkomna till åttornas föräldramöte onsdagen den 26 september kl. 18:00. Vi inleder kvällen med en gemensam information i aulan på Rutgerskolan, där fältarbetarna redovisar resultatet från Öckeröenkäten och polisen informerar om sitt arbete i Skurup. Därefter fortsätter mötet i respektive hemklassrum: 8A sal: 81, 8B sal: 62, 8C sal: 63, 8D sal: 72 och 8E sal: 82. Vi beräknar att avsluta mötet vid 19.30-tiden. Om ni har några allmänna frågor kring ungdomarnas skolgång och utbildning, kan ni maila dem till oss mentorer innan mötet, dock senast måndagen den 24 september.

Anmälan till föräldramötet sker till mentorerna via mail senast måndagen den 24 september.

Kvällens agenda i hemklassrummen:

1. Information om Op/Ll- passet
  2. Samarbete mellan skolan och hemmet angående konflikter på sociala medier.
  3. Dwecks mindset; hur vi kan tänka kring inställningar till lärande.
  4. Övrig frågor

Lära känna dag/testa padel

Den 3/10 kommer hela åk. 7 ha en aktivitetsdag. Vi kommer att göra olika aktiviteter med fokus på att lära känna varandra och träna samarbete. Stora delar av dagen är vi utomhus och vi kommer att promenera en del. Vi kommer också att få testa att spela padel i den nya hallen här i Skurup. Vi samlas klockan 8.20 (kom gärna innan från kl. 8.00) i Restaurang Rutger för en gemensam frukost. Efter vi ätit frukost packar man sin egen lunch i egen medhavd matlåda.
Medtag: Vattenflaska, matlåda, bestick, träningskläder och inomhusskor (till padel). Kom gärna ombytt i idrottskläder, tänk på att vara klädd för vädret och att ha ryggsäck samt bekväma skor när du kommer till skolan denna dag.

Vi ses! AL 7

FAM utbildningsdag

Den 16/10 kommer alla FAM elever i åk. 7-9 åka till Malmö till Swedbank arena för en utbildningsdag.

Vi samlas 8.20 i restaurang Rutger och kommer tillbaka cirka 16.30 och att eleverna ansvarar själv för att komma hem denna dag då skolbussarna redan åkt. Kompledigt vid ett annat FAMpass komer längre fram.

FAM kläder på och matlåda, bestick, vattenflaska och kläder efter väder

Vänligen Mladen, Jack och Sara